Home Contact Nieuws Links Misvieringen
petrusgemeenschap

OVERZICHT MAATREGELEN CORONAVIRUS & OPVOLGING

Met spijt in het hart kunnen we de volgende weken niet meer bijeenkomen, al is samenkomen wezenlijk voor ons christenen. Het neemt niet weg dat we blijven bidden voor zieken en wie hen nabij zijn, maar ook ieder die op welke manier dan ook getroffen wordt door de gevolgen van de coronapandemie. We roepen op om solidair te zijn en te helpen waar mogelijk. Dankbaar voor ieders inzet wensen we iedereen veel moed in deze zware periode.

Er verscheen al een verklaring van de Belgische bisschoppen. Essentieel daarin is dat alle publieke liturgische bijeenkomsten geschorst zijn tot vrijdag 3 april. Dit wil uiteraard zeggen dat ook eucharistievieringen op zaterdag en zondag geschrapt worden. Jammer genoeg vervallen ook de samenkomsten rond de relieken van de H. Bernadette, alsook die in de Brugse Bloedkapel. De kerken blijven zoveel mogelijk open voor individueel gebed.

Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen wel plaatsvinden, maar in beperkte kring. Vieringen in kloosterkerken en -kapellen staan niet langer open voor externen. De zondagsmis van 15 maart wordt uitgezonden op radio 1 en op Eén om 10 uur. Vanzelfsprekend zullen ook daar enkel de voorganger, lectoren, acolieten en het koor aanwezig zijn. Ook op Radio Maria kun je om 10 uur de zondagsviering volgen, weekdagvieringen worden er uitgezonden om 9 uur. Klik hier voor een overzicht.

Lees hier het persbericht van de Belgische bisschoppen.
Hier kun je terecht voor de informatie van de overheid

Op Kerknet werken we het nieuws over maatregelen tegen het coronavirus binnen het bisdom Brugge regelmatig bij. Twijfel je of een lokale activiteit doorgaat (denk daarbij aan solidaire maaltijden), contacteer dan de plaatselijke verantwoordelijke.
Voor verdere vragen kun je contact opnemen met het bisdomsecretariaat: 050 33 59 05 (bereikbaar tijdens de kantooruren) of secretariaat.bisdom.brugge@kerknet.be

Broederlijk Delen 2020

Solidariteit en verbondenheid in de Petrusgemeenschap 2020.
Een betere wereld, zonder ongelijkheid, waarin iedereen mee is. Voor ons start die met delen en herverdelen. Deze vasten gaan we delen en herverdelen met diegenen die het nodig hebben.

Bekijk de folder van "Broederlijk Delen 2020".
Kerk en Leven

Het parochieblad is er elke week voor jou! Blijf op de hoogte van al wat er in jouw omgeving reilt en zeilt. Het parochieblad brengt het nieuws uit je eigen omgeving, daar waar jij woont en leeft, waar mensen elkaar ontmoeten in jeugdbewegingen of sportclub, sociale organisatie, aan de schoolpoort of in de kerk.
Verhalen van inzet, engagement en van hartverwarmende contacten brengen wij in Kerk + Leven.

Hoe abonneren?

Een abonnement loopt tot 31/12/2020.
Een jaarabonnement kost 40 euro.

U kunt zich inschrijven via overschrijving op rekening nr. BE52-4738359411-09 met de vermelding van je naam,adres en mededeling "kerk en leven Torhout"