Home Contact Nieuws Links Misvieringen

Bijzondere vieringen in de Petrusgemeenschap

Laatste zondag van juni
Slotviering (Petrusviering)

Derde zondag van september
Startviering (Mozaiëkdag)

11 november om 10 uur:
vredesviering: ter gelegenheid van de herdenking van de wapenstilstand na de eerste wereldoorlog, willen we bidden voor alle gesneuvelden in WO I en WO II en alle mensen die tot op vandaag te lijden hebben onder verdrukking, uitbuiting of oorlog.

1 januari om 10:15 u:
Nieuwjaarsviering in de Sint-Pieterskerk.

Mariale gebedsavond, Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede

Al 33 jaar, sinds 1987 komen wij maandelijks samen in de kerk van Don Bosco voor ons Mariaal gebedsuur, om samen te bidden voor de zo noodzakelijke Vrede in de wereld, in ons land, in onze families, in ons hart.

Dit samenzijn heeft telkens plaats op de derde donderdag van de maand, van 19.00 uur tot 20.00 uur. Deze gebedsavond is ontstaan om te beantwoorden aan de oproep tot gebed van Maria, de Koningin van de Vrede.

We bidden het Rozenhoedje, houden korte bezinningsmomenten en beluisteren een Schriftlezing, dit alles afgewisseld met Marialiederen. Iedereen is welkom. Uiteraard passen we de Coronamaatregelen toe, zoals de Wet voorschrijft (de ontmoetingen gaan door in de kerk zelf).

Het initiatief van onze gebedsavond is gegroeid uit de verschijning van Onze-Lieve-Vrouw aan enkele zieners in het Bosnische dorpje Medugorje, dicht bij Mostar. Ze brengt een boodschap van vrede. Vrede waaraan onze wereld zoveel nood heeft. Heel velen vonden reeds de weg naar dit bedevaartsoord. Ook opvallend veel jongeren. De paters Franciscanen verzorgen er de pastoraal en begeleiden de bedevaarders. Sinds geruime tijd worden er ook ‘jongerendagen’ georganiseerd. Sinds 2018 is Mgr. Henryk Hoser, vroegere aartsbisschop van de Poolse hoofdstad Warchau, als pauselijk visitator daar om te onderzoeken en te begeleiden. Mgr. Hoser verblijft continu in Medugorje en werd snel heel enthousiast over deze bedevaartplaats. De Kerk heeft Medugorje erkend als bedevaartsoord. Maar om deze Mariale verschijningen goed te keuren, is het nog te vroeg, aangezien ze nog bezig zijn.

Ignace Deeren, Revinzestraat 66, 8820 Torhout, tel 050 21 31 81, Ignace.deeren@skynet.be