Home Contact Nieuws Links Misvieringen

Eerste Communie


Ouders van kinderen die in het eerste leerjaar zitten en catechese volgen, kunnen na een ouderinfo intekenen en kiezen om hun kind te laten deelnemen aan de Eerstecommunieviering  in de eigen kerk binnen de Petrusgemeenschap. 

Eerste Communie is een intens samen gedragen gebeuren tussen school, parochie en gezin. De uiteindelijke eerste communiedag is één grote feestelijke gezinsviering, waar de eerste communicanten de eregasten zijn, een hele dag lang!

Tijdens de voorbereidingsweken worden de ouders met hun kinderen uitgenodigd zich voor te bereiden aan de hand van een verhalenbundel en nemen ze deel aan de instapviering(en), waar zij een eigen inbreng krijgen!

Invulbrief aanvraag eerste communie

Uw dochter of zoon heeft de leeftijd bereikt dat hij/ zij in aanmerking komt om de stap te zetten naar een eerste communieviering. Wie ooit de voorbereidingstijd en de viering zelf meemaakte weet dat dit een hele sterke periode is! Het is een moment van je "laten inwijden" in een gemeenschap van vele mensen, die zich laat inspireren door Jezus uit Nazareth. Het betekent voor het kind zelf dat het volop "mee mag doen" met deze grote mensen die dit verhaal ook vandaag als héél belangrijk vinden en er naar willen leven.
Eerste communie "moet" je niet doen! Het is de vrije keuze die jullie, als ouders nemen, in gesprek met je kind, omdat jullie overtuigd zijn van de belangrijkheid ervan in hun leven. We respecteren uw keuze.
Wil je via deze link de aanvraag verder aanvullen?
 

 EERSTE COMMUNIE 2022  
 
Zondag 1 mei 10u Driekoningen

Zondag 8 mei 10u15 Oefenschool en Eureka

Zondag 22 mei10u15 Ten Parke

Donderdag   26 mei10u Wijnendale

Zondag 5 juni10u15   De Revinze
 EERSTE COMMUNIE 2023  
 
Zondag 7 mei 10u15 Oefenschool en Eureka

Zondag 14 mei10u15 Ten Parke

Donderdag   18 mei10u Wijnendale

Zaterdag 27 mei 14u St.-Jozef Arbeider

Zondag 28 mei10u15   Don Bosco