Home Contact Nieuws Links Misvieringen

Verslag Mozaïekdag 2018

We zijn er helemaal klaar voor…

Zondag 16 september liep de Sint-Pieterskerk aardig vol voor de Mozaïekviering. Het is het startschot voor een nieuw pastoraal werkjaar. ‘Vreugdevol gestemd’ blijft de grondtoon. En dat waren we.
Met velen samen
Een omvangrijk en enthousiast gelegenheidskoor onder leiding van Annemie Tytgat en organist Wim De Pauw daagde ons uit om samen te zingen. Liederen van hoop en vertrouwen. “Dat een nieuwe wereld komen mag, waar brood genoeg en water stroomt voor allen!”. Het deed deugd om mensen van de vier entiteiten van onze Petrusgemeenschap te mogen verwelkomen. Uit elke locatie een lector… de bloemen sierlijk geschikt door Lieve, onze teamleden in witte albe vooraan en quasi alle acolieten op post. Op het grote scherm vooraan een grote veelkleurige Christus-mozaïek. Eigenlijk heel toepasselijk en goed gevonden van onze parochie-assistente Carolien.
Met de inzet van veel mensen - jong en oud - op tal van gebieden mogen we met onze Petrusgemeenschap een beetje het beeld van Christus oproepen.

Zeven was voldoende: vijf en twee…

Onze bisschop, Mgr. Lode Aerts, schreef onder de noemer van de grondtoon ‘Vreugdevol gestemd’ mooie woorden over het thema: ‘Zeven was voldoende, vijf en twee!”. Het verwijst naar het evangelie van de broodvermenigvuldiging. Jezus nodigt ons uit het weinige dat we hebben te delen, aan Hem te geven. Wanneer we dat doen kan het wonder gebeuren … vaak onvermoed en groter dan we durven vermoeden.
We leren dat kwetsbaarheid kracht kan worden en armoede rijkdom!

Tine De Leeuw te gast…

Tine De Leeuw, coördinator van de Sint-Michielsbeweging bracht een fris getuigenis bij de zondagslezingen. Ze leerde ons hoe God ons hart wil raken en omvormen om het gevoelig te maken voor de mens naast ons. Blijkbaar sloeg dat aan, want velen kozen er voor om ook na de eucharistieviering nog een ruim halfuur te blijven luisteren. Tine vertelde dan uitvoerig over haar werk met jonge mensen in de beweging. Een begeleidend filmpje hielp ons om een juist beeld te vormen van de vele activiteiten die besproken en geduid werden. Iets na twaalven konden we dan het glas heffen om te klinken op een nieuw pastoraal werkjaar… ‘vreugdevol gestemd’! Met dank aan Hilde en Sonja en hun werkgroep voor de ‘catering’! Dankzij Rudi die een mooie fotoreportage maakte van het geheel kunnen we hier nu nog even nagenieten.

Drie televisiemissen rechtstreeks van uit Torhout…

Voor de activiteiten van het komende werkjaar verwijzen we graag naar onze website en uiteraard naar ons weekblad Kerk & Leven.

Een aantal items wil ik toch nog even noemen. We zijn heel blij dat een mooie groep mensen inschreef voor de twee vormingsinitiatieven die binnenkort starten: Het Leerhuis en het WeG-project.

Naar aanleiding van de dag van de armoede slaan we handen in elkaar met onze welzijnsschakel ‘De Klapdeur’.

We nodigen u graag uit tot de filmvoorstelling in het cultuurcentrum ‘De Brouckère’ op dinsdag 09 oktober voor de film: ‘The Florida Project’.

Ik wil ook nog even herinneren aan het nieuwe initiatief dat loopt in ’t Centrum aan de Beerstraat. Ook dit initiatief past in deze bekommernis.

De VRT vroeg ons of ze te gast konden zijn voor de uitzending van de zondagseucharistie. Samen met het team hebben we daar bevestigend op geantwoord. In 2019 zullen drie eucharistievieringen in de Sint-Pieterskerk rechtstreeks worden uitgezonden door de VRT. Op 17 februari, 15 september en 08 december.

Vormselwerking 2019

De voorbije week mochten we ook heel wat ouders ontmoeten op de inschrijvingsavonden voor het H. Vormsel die doorgingen in de Don Boscokerk. Het belooft weer een omvangrijke groep jonge mensen te worden. Onze catechisten zien het alvast helemaal zitten om met dit jonge volkje op stap te gaan naar het vormsel in het weekend van 27 en 28 april 2019. En zo merk je … het draait weer op volle toeren e zo is het goed! Met mijn welgemeende dank aan allen die op één of andere manier hun ‘steentje’ bijdragen om het gelaat van Christus ook vandaag te laten oplichten.

Hartelijk,
Deken Michel